Doelen stellen

Welke doelen wil jij bereiken?

Doelen stellen

Wil jij écht iets bereiken? Dan is het belangrijk om doelen te stellen. Niet in je hoofd, maar op papier. Misschien wil je dit jaar wel een nieuwe cursus volgen, ga je op zoek naar je droombaan of wil je nu eindelijk dat streefgewicht behalen.

Welke doelen wil jij dit jaar behalen? Denk aan nieuwe projecten, een specifieke cursus om te volgen, boeken om te lezen, dat ene instrument dat je al lang wilde leren spelen of dat onderwerp waar jij altijd al meer over wilde weten, maar nooit de tijd voor nam.

Wees ambitieus en stel doelen voor jezelf. Maar vraag je daar ook direct bij af hoe je deze doelen gaat behalen en hoe je zo productief mogelijk gaat werken.

Tip! Maak een visionboard. In de planner is hier ruimte voor opgenomen. Het is leuk om te doen en het gaat zoveel makkelijker als je doelen visueel zijn. Dus schaar, lijm en inspirerende plaatjes in de aanslag!

Stel SMART-doelen in

Waarschijnlijk heb je ooit wel eens gehoord van SMART. Pas je dit ook toe?
Doelen zijn alleen krachtig en realiseerbaar als ze SMART zijn.

  • Specifiek.
  • Meetbaar.
  • Haalbaar.
  • Relevant.
  • Tijdsgebonden.

Stel specifieke doelen in

Je doel moet duidelijk en goed gedefinieerd zijn. Vage of algemene doelen geven onvoldoende richting. Vergeet niet dat je doelen nodig hebt als je verder wil komen. Maak het zo eenvoudig als je kunt om te komen waar je naartoe wilt door precies te definiëren waar je uit wilt komen.

Stel meetbare doelen in

Neem exacte waarden zoals bijvoorbeeld datums, gewicht, bedragen, enzovoort op in je doelen, zodat je resultaten kunt meten. Als je doel bijvoorbeeld eenvoudig wordt gedefinieerd als “Afvallen”, hoe weet je dan wanneer je succesvol bent geweest?

Stel bereikbare doelen in

Zorg ervoor dat het mogelijk is dat de doelen die je stelt ook echt bereikbaar zijn. De lat mag best hoog liggen, maar blijf realistisch. Als je een doel stelt wat echt niet haalbaar is, zul je jezelf alleen maar ontmoedigen en kan het je zelfvertrouwen aantasten. En dat willen we nu juist niet. Toch?

Weersta echter ook de drang om alleen gemakkelijke doelen te stellen. Door realistische maar uitdagende doelen te stellen, bereik je de balans die je nodig hebt. Doelen waarvoor je “de lat hoger moet leggen" brengen de grootste persoonlijke voldoening.

Stel relevante doelen in

Doelen moeten relevant zijn voor de richting die je wilt in je leven en carrière. Door doelen hierop afgestemd te houden, ontwikkel je de focus die je nodig hebt om vooruit te komen en te doen wat je wilt.

Stel tijdgebonden doelen in

Het is goed als je doelen een deadline hebben. Dan weet je wanneer je het behaalde succes kunt vieren. Vier het ook! Trakteer jezelf om je prestatie te belonen. Dat hoeft niet groot te zijn maar sta er bij stil.

Wanneer je aan een deadline werkt, neemt het gevoel van urgentie toe en komt je prestatie veel sneller.