gebakken rijst met ei vegetarisch

Gebakken rijst met ei

gebakken rijst met ei vegetarisch

Gebakken rijst met groente en ei

De Maleisische keuken kent vele prachtige en heerlijke gerechten. Dit keer een vegatarisch recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Maleisie
Porties 3

Ingrediënten
  

  • 2 el plantaardige olie plus extra voor het roerei
  • 3 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2,5 cm verse gember fijngehakt
  • 150 gr Paksoi in reepjes van 2,5 cm gesneden
  • 150 gr gemengde groenten (erwtjes, mais en wortels)
  • 1 ei
  • 400 gr basmati- of andere langkorrelrijst, gekookt
  • 1 el paddenstoelensaus kant-en-klare saus op basis van shiitake, sojabonenpasta en chilipeper, te koop bij de toko)
  • 3 el lichte sojasaus
  • 1/2 tl gemalen witte peper
  • 1 tl sesamolie
  • 1 lente ui in stukjes van 0,5 cm gesneden

Instructies
 

  • Verhit een wok of een grote braad- of koekenpan op hoog vuur. Voeg de plantaardige olie toe en fruit daarin de knoflook en gember tot ze goudbruin zijn en de geuren vrijkomen. Voeg de paksoi en de gemengde groente toe en bak ze 1 minuut mee, totdat de groente wat is geslonken of zachter is geworden.
  • Schuif de groente met een spatel naar één kant van de wok of pan en giet op de lege plek wat plantaardige olie. Breek daarboven het ei, en maak er een roerei van. Vermeng het roerei dan met de groente. Voeg de rijst, de paddenstoelensaus en de sojasaus toe en laat het gerecht nog 2 minuten goed doorwarmen. Zet het vuur uit, voeg de witte peper, de sesamolie en de lente-ui toe en roer alles nog één keer goed door. Schep het over in een dekschaal en zet deze meteen op tafel.

Notities

Trefwoord Vegetarisch